OBS De Langereis | Middengouw 21 | 1645 PN Ursem
Welkom

 “Wie weet het antwoord op…”

Er gaan dertig vingers in de lucht om het antwoord te geven op de door juf gesteld vraag.

Dat beeld is niet meer van deze tijd. Er vindt momenteel een grote verandering plaats in het onderwijs die het klassikale onderwijs van de afgelopen honderd jaar moet doen vergeten. Anno nu hebben de leerlingen hun wisbordje bij de hand en geven ze allemáál antwoord op de vraag. Zo creëren we betrokkenheid en motivatie voor de leerstof. Daarbij weten de kinderen waarvoor ze aan het werk zijn, kennen ze hun leerdoelen en weten wat ze nodig hebben om die te bereiken. Doelen stellen, zelfverantwoordelijk leren, eigenaarschap, werken met een portfolio: het zijn allemaal nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs.                                              

Hoe mooi is het om te constateren dat de werkwijze die we op De Langereis al een aantal jaren met volle overtuiging nastreven vanuit onze visie op onderwijs, nu bijna gemeengoed lijkt te worden. Hoe fijn is het om te weten dat we daarin al een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt en dat leerkrachten en leerlingen zich deze werkwijze al eigen hebben gemaakt.

 

Dat zien we in de hele school terug: niet ieder kind heeft hetzelfde werk, maar krijgt aangeboden wat hij nodig heeft. Er wordt gewerkt, samengewerkt, overlegd, gespeeld, gepresenteerd, gemaakt … kortom: er wordt geleerd!

 

 

 

Informatie over

Vier Keer Wijzer

Als leerling van basisschool De Langereis in Ursem is het een keer per maand een grote verrassing wat er die dag op school gaat gebeuren. Het kan zo maar zijn dat er een piraat in de kleuterklas staat, of dat de bovenbouw in een museum is ver ...

Werken in units

Werken in units

Kinderen leren niet alleen met elkaar maar vooral van elkaar. Daarom is er bewust gekozen voor een heterogene groepssamenstelling waarin meerdere leeftijden vertegenwoordigd zijn. Dat kunnen gr ...

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.