OBS De Langereis | Middengouw 21 | 1645 PN Ursem

Groep 5/6

 

Google Earth op het digibord: we zien de wereldbol in de ruimte en zoomen steeds verder in. Uiteindelijk komen we in Nederland en met nog verder inzoomen zelfs in Ursem. Dat is bijzonder! Je kunt zelfs je eigen huis vinden op deze manier. 

Zo introduceerden we het thema 'van boven af' in de middenbouw. De leerlingen hielden zich de weken daarna bezig met opdrachten rondom plattegrondbegrip, een voorwaarde om straks aardrijkskunde goed te begrijpen. 

Voordat de opdrachten goed gemaakt kunnen worden, leren de kinderen de onmisbare vaardigheden als lezen, begrijpend lezen, rekenen en spellen. Dat is in de middenbouw best nog een hele klus, maar wordt stukken leuker als je weet dat je er wat aan hebt, dat je die ene leuke opdracht goed kunt lezen, dat je kunt uitrekenen hoeveel fietesen iedere Nederlander heeft, dat je de straatnamen op goole earth ook kunt lezen etc. 

Hard werken in de ochtenden, toepassen van vaardigheden in de middag. Natuurlijk hoort daar ook bij dat je leert presenteren wat je geleerd hebt. Ook dat gebeurt op verschilende manieren. 

 

Links

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.