OBS De Langereis | Middengouw 21 | 1645 PN Ursem
Wereldoriëntatie in units

Wereldoriëntatie in units

Kinderen leren niet alleen met elkaar, maar vooral van elkaar. Daarom werken we 's middags vaak met een groepssamenstelling waarin meerdere leeftijden vertegenwoordigd zijn. Deze groepsdoorbrekende activiteiten zijn meestal wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en techniek) of creatieve vakken.  Dit noemen we themawerk. We verdelen onze school dan in twee zogenoemde units:   

  • Onderbouwunit groep 1 t/m 4   
  • Bovenbouwunit groep 5 t/m 8                  

Kinderen hebben vaardigheden nodig om het themawerk goed te kunnen doen. Ze leren daarvoor als eerste lezen, taal, rekenen en schrijven want dat heb je altijd nodig. 

Daarnaast zijn ook vaardigheden als aantekeningen maken, samenwerken en zelfstandig werken, belangrijke vaardigheden om te 'leren leren'. 

 

 

 

 

 

 

Vier Keer Wijzer

Als leerling van basisschool De Langereis in Ursem is het een keer per maand een grote verrassing wat er die dag op school gaat gebeuren. Het kan zo maar zijn dat er een piraat in de kleuterklas staat, of dat de bovenbouw in een museum is ver ... Lees verder >>

Wereldoriëntatie in units

Wereldoriëntatie in units

Kinderen leren niet alleen met elkaar, maar vooral van elkaar. Daarom werken we 's middags vaak met een groepssamenstelling waarin meerdere leeftijden vertegenwoordigd zijn. Deze ... Lees verder >>

Schooltijden

 

Maandag

8.30 - 14.30 uur

Dinsdag

8.30 - 14.30 uur

Woensdag

8.30 - 1 ... Lees verder >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.