OBS De Langereis | Middengouw 21 | 1645 PN Ursem
Werken in units

Werken in units

Kinderen leren niet alleen met elkaar maar vooral van elkaar. Daarom is er bewust gekozen voor een heterogene groepssamenstelling waarin meerdere leeftijden vertegenwoordigd zijn. Dat kunnen groepen zijn van twee of drie ‘jaargroepen’ bij elkaar.

Ons gebouw biedt legio mogelijkheden om deze organisatie vorm te geven. 's Middags wordt er gewerkt in units: een onderbouw en bovenbouw unit. 

      UNITS:                             

  • Onderbouwunit groep 1 t/m 4                                         
  • Bovenbouwunit groep 5 t/m 8                  

Iedere ochtend kent een vast rooster waarin de cognitieve vakken worden aangeboden (taal, lezen, rekenen etc.). Dit doen de leerlingen in hun eigen groep.  In de middagen is het tijd voor themawerk in de units, waarin we werken met Vier Keer Wijzer. Dit omvat wereldorientatie (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, techniek) en  expressie (tekenen, handvaardigheid,).

Kinderen hebben vaardigheden nodig om het themawerk goed te kunnen doen. Ze leren daarvoor als eerste lezen, taal, rekenen en schrijven want dat heb je altijd nodig. 

Daarnaast zijn ook vaardigheden als aantekeningen maken, samenwerken en zelfstandig werken, belangrijke vaardigheden om te 'leren leren'. 

 

 

 

 

 

 

Vier Keer Wijzer

Als leerling van basisschool De Langereis in Ursem is het een keer per maand een grote verrassing wat er die dag op school gaat gebeuren. Het kan zo maar zijn dat er een piraat in de kleuterklas staat, of dat de bovenbouw in een museum is ver ... Lees verder >>

Werken in units

Werken in units

Kinderen leren niet alleen met elkaar maar vooral van elkaar. Daarom is er bewust gekozen voor een heterogene groepssamenstelling waarin meerdere leeftijden vertegenwoordigd zijn. Dat kunnen gr ... Lees verder >>

Schooltijden

 

Maandag

8.30 - 14.30 uur

Dinsdag

8.30 - 14.30 uur

Woensdag

8.30 - 1 ... Lees verder >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.